Hummus cu tahini

Ingrediente

200 grame de naut (la conserva)
2 linguri suc de lamaie
2 catei de usturoi
1 lingurita de chimion macinat
sare
100 ml tahini (pasta de susan)
2 linguri de ulei de masline
1 lingurita de paprika


Preparare

Scurge lichidul din conserva intr-o cana – vei avea nevoie de cateva linguri ca sa diluezi humusul.

Pune in blender nautul, sucul de lamaie, usturoiul, chimionul, un praf de sare, tahini si doua-trei linguri de lichid de la nautul din conserva (poti pune si apa). Pulseaza unu-doua minute pana obtii o pasta fina si cremoasa.

Cel mai important este sa gusti humusul pe masura ce il prepari. Nu o sa-l nimeresti din prima! Mai adauga lamaie si sare daca e nevoie. Si chiar usturoi. Daca ti se pare ca humsul este prea dens, mai poti picura si putina apa. Cand ai ajuns la un humus cat mai aproape de gustul tau, opreste blenderul si pune humusul intr-un bol. Stropeste-l cu ulei de masline si presara deasupra paprika.

Serveste humusul cu lipie integrala, cu crackersi sau chiar si cu legume ca telina verde, ardei gras, castravete.

Homemade tahini

Ai nevoie de 175 g seminte de susan de 25 ml de ulei de susan/masline.
Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, doar atat cat sa devina lucioase si casante. Practic trebuie doar incinse foarte bine intr-o tigaie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, deloc. Amestecati constant cu o lingura de lemn, pentru a impiedica rumenirea semintelor de pe fundul tigaii. Apoi se macina cu blenderul de mana si uleiul pana se transforma in pasta. Se mai poate adauga ulei pentru modificarea consistentei si usturoi.

arabesc, hummus, naut, tahini

Leave a Reply