Dip de vinete

Ingrediente pentru 4 portii

1 vanata
1 catel de usturoi
1 ardei iute verde (sau jumatate)
½ legatura patrunjel proaspat
1 lingura de ulei de masline
½ lingurita paprika afumata
zeama de lamaie, optional
sare, dupa gust
piper macinat, dupa gust


Preparare  simpla in aproape 1 ora

1. Incingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Intepi vanata de cateva ori cu un cutit, apoi o coci aproximativ 45 de minute pana se rumeneste coaja, se inmoaie pulpa si e complet facuta. Apoi o lasi sa se raceasca.

2. Cureti si pisezi usturoiul, cureti de seminte si toci ardeiul iute, apoi toci patrunjelul cat mai fin.

3. Cu o lingura, scoti miezul vinetei si il pui intr-un blender. Mixezi cu usturoiul, ardeiul iute, uleiul si multa zeama de lamaie, daca este nevoie, adaugi patrunjelul si un praf de sare grunjoasa si piper negru macinat.

4. Gusti si condimentezi, daca este nevoie, cu ulei si zeama de lamaie. Pui vanata pe o farfurie si pudrezi cu boia. Servesti cu lipie sau pita.

Note

 Vegan, Party, Vinete

party, rapid, vegan, vegetale, vegetarian, vinete

Leave a Reply