Dovlecel rumenit cu salata couscous

Ingrediente pentru 4 portii

1 dovlecel dulce
1 ardei iute verde
1 lingura seminte chimion
5 lastari cimbru proaspat
ulei de masline
100 g couscous
2 linguri de seminte dovleac
o jumatate de lamaie


Preparare in 1H10M, nu prea complicat

1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius / Gaz 5

2. Decojeste si feliaza dovlecelul in bucati mai mari, taie ardeiul iute marunt si pune-le intr-o tava/vas yena

3. Presara pe deasupra semintele de chimion si cimbrul si amesteca cu 2 linguri de ulei de masline. Asezoneza cu sare de mare si coace timp de 45-50 minute, pana devine usor auriu si intoarce dovleceii la jumatatea timpului.

4. Pune couscous-ul intr-un vas si toarna apa fierbinte pe el cat sa il acopere 1 cm deasupra. Lasa-l acoperit timp de 10 minute.

4. Rumeneste semintele de dovleac intr-o tigaie.

6. Descopera couscous-ul si amesteca-l usor cu o furculita, stropeste cu niste zeama si coaja de lamaie, amesteca cu dovleacul rumenit si doua linguri de ulei. Serveste cu semintele de dovleac presarate pe deasupra.

Valori nutritionale per portie

Calorii 265
Grasimi 13.1g (Saturate 1.8g)
Proteine 6g
Carbohidrati 34.7g (Zahar 11.5g)
Sare 0.5g
Fibre 4.7g

couscous, dovlecel

Leave a Reply