Frittata cu broccoli si branza cu mucegai

Ingrediente pentru 4 portii

200 g broccoli (preferabil mov)
ulei de masline extra virgin
½ legatura patrunjel
6 oua mari
50 g branza Stilton sau alta branza cu mucegai
branza Parmesan
1 cub de unt fara sare
SALATA
25 g seminte de pin
1 lamaie


Preparare  simpla in 40 minute

Preincalzeste cuptorul la 220 grade celsius.

Taie buchetelele de broccoli, marunteste tulpinile. Fierbe tulpinile inapa sarata 1-2 minute, apoi scurge.

Rumeneste pe o tava/gratar broccoli-ul cu tot cu tulpini cu putin ulei la foc mare timp de 8-10 minute, pana se fragezeste/rumeneste. Lasa-l la racit intr-un bol, stropindu-l cu putin ulei.

Alege frumzele de patrunejel si pune-le deoparte, taie tulpinile marunt. Intr-un bol, bate ouale, asezoneaza cu sare si piper negru, apoi adauga patrunjelul si broccoli. Faramiteaza branza in compozitie, adauga niste parmezan si amesteca.

Pe foc mediu, topeste untul intr-un vas de cuptor de 20cm si stropeste cu putin ulei. Adauga mixtura de oua, amesteca rapid de cateva ori si lasa sa se aseze, apoi lasa pe foc 2-3 minute sau pana se strange suficient.

Baga vasul in cuptor pentru 8-10 inute, pana frittata se pufoseste, aurie si asezata.

Pentru salata, rumeneste semintele de pin intr-o tigaie pe foc mediu pana se fac aurii, miscandu-le frecvent. Pune-le intr-un bol cu frunze de patrunjel, stropeste cu putin ulei si cu un pic de zeama de lamaie.

Scoate frittata din cuptor si serveste imediat impreuna cu salata.

Valori nutritionale per portie

Calorii 380
Grasimi 33.2g (Saturate 9.6g)
Proteine 16.9g
Carbohidrati 2.1g (Zahar 1.5g)

broccoli, italian, omleta, rapid

Leave a Reply