Paine in ou cu buzunar de zmeura

Ingrediente pentru 2 portii

2 oua mari
1 banana mica, coapta
nucsoara macinata
scortisoara macinata
2 felii groase de paine cu seminte
150g zmeura
ulei de masline
20 grame de fistic in coaja
4 linguri pline cu iaurt fara grasime
miere (preferabil Manuka)


Preparare in 15 minute, foarte simplu

1. Intr-un blender mixeaza ouale, banana si cate un praf de nucsoara si scortisoara pana se obtine o pasta omogena, apoi se toarna intr-un bol intins. Taie painea in felii de 2.5 cm, apoi taie fiecare felie la jumatate pe lungime si construieste un buzunar in interior. Cu degetul indeasa in interior zmeura, cat de mult se poate, dar fara a rupe painea. Apoi pune painea in bolul cu amestecul de oua, la muiat.

2. Intre timp, pune o tigaie antiaderenta pe foc mediu-mic la incalzit, cu o lingurita de ulei de masline stearsa cu un servetel pe suprafata tigaii. Toarna jumatate din mixtura cu oua intr-o parte a tigaii, apoi pe deasupra aseaza painea inmuiata. Repeta procedeul pe cealata parte cu cealata felie. Coace timp de 3-4 minute pana cand se rumeneste, apoi intoarce pe partea cealalta si prajeste acelasi timp. Intre timp, zdrobeste fisticul intr-un mojar si rumeneste-l daca preferi asa.

3. Serveste cu iaurt, presarat cu fistic si extra praf de scortisoara si miere.

Valori nutritionale per portie

Calorii 344
Grasimi 14.4g (Saturate 3.1g)
Proteine 18.8g
Carbohidrati 38.2g (Zahar 17.4g)
Sare 0.9g
Fibre 6.7g

paine, paine cu ou, simplu, vegetarian, zmeura

Leave a Reply