Pui in stil grecesc cu couscous si tzatziki

Ingrediente pentru 2 portii

1 ardei gras rosu
6 bucati de ceapa verde
20 g masline negre
100 g rosii cherry
170 g couscous
½ castravete
2 piept de pui
ulei de masline
1 lingurita de oregano deshidratat
1 lamaie
100 g iaurt fara grasime
½ legatura de menta proaspata (15g)
1 morcov
ulei masline extra virgin


Preparare  simpla in 30 minute

Umple o oala mica cu apa, pune-o la foc mediu pana fierbe.

Intre timp, marunteste ardeiul gras, ceapa. Scoate samburii de la masline si taie-le grosier. Injumatateste rosiile. Pune-le pe toate deoparte intr-un bol.

Pune couscous-ul intr-un bol, acopera cu 250ml de apa fierbinte. Acopera cu o farfurie si lasa-le deoparte.

In timp ce couscous-ul se face, da pe razatoare grosier castravetele intr-un bol, adauga putina sare si lasa 5 minute.

Intre timp pune puiul pe o farfurie. Stropeste cu o lingurita de ulei de masline, oregano si un pic de piper negru. Rade fin niste coaja de lamaie pe deasupra si maseaza carnea.

Strecoara usor apa din castravetele ras in chiuveta, apoi pune-l inapoi in bol. Amesteca iaurtul, adauga binisor zeama de lamaie si un pic de piper. Alege frunzele de menta si marunteste-le, adaugand jumatate in iaurt.

Cu un decojitor, curata cartoful si apoi rade-l sub forma de panglici lungi. Pune-l intr-un bol mic, asezoneaza cu un pic de sare si piper si zeama de lamaie.

Incalzeste o tigaie peste foc mediu.

Intre timp, amesteca couscous cu o furculita, apoi amesteca legumele tocate cu restul de menta tocat. Adauga 2 lingurite de ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie. Amesteca bine si asezoneaza cu piper dupa gust.

Pune puiul in tigaia incinsa si rumeneste-l timp de 10 minute, pana se face bine, intorcandu-l din cand in cand. Taie-l in felii.

Imparte couscous in farfurii, adauga morcovii si puiul, apoi serveste cu tzatziki.

Valori nutritionale per portie

Calorii 670
Grasimi 13.5g (Saturate 2.0g)
Proteine 45.9g
Carbohidrati 84g (Zahar 17.1g)
Sare 1.5g
Fibre 6.4

couscous, grecesc, pui

Leave a Reply