Salata de fasole verde boabe cu iaurt si pesmet

Ingrediente pentru 4 portii

4 maini de fasole verde in teaca
2 lamai
ulei de masline extra virgin
sare de mare
piper negru macinat proaspat
o mana de frunze de menta proaspata
o ceapa rosie mica taiata marunt
o lingurita de seminte chimion macinat
un pic de ardei iuti uscati
o mana de pesmet
285ml iaurt cremos sau smantana


Preparare in 20 minute, foarte simplu

1. Scoate fasolea din pastai si pune-o la fiert in apa fara sare timp de vreo 2 minute. Scurge apa si lasa-le pe o farfurie sa se raceasca.
Pune fasolea intr-un bol si stropeste-o cu sucul de la o lamaie si cam de trei ori mai mult ulei de masline. Pune sare si piper dupa gust. Adauga pe fasole jumatate din menta, maruntita si lasa putin la marinat cateva minute.

2. Intr-o tigaie, la foc mediu, rumeneste ceapa, semintele de chimion si ardei iute in putin ulei de masline pana se inmoaie ceapa. Cand ceapa prinde culoare, adauga pesmetul si amesteca bine cu ceapa. Gateste pana ce pesmetul se rumeneste si e crocant. Pentru servire, imparte iaurtul in 4 farfurii, mai amesteca final fasolea, adauga restul de frunze de menta si pune-le deasupra iaurtului. La final presara pesemetul crocant cald pe deasupra.

3. Optional, se poate adauga pe deasupra un pic de zeama de lamaie. Se poate servi cu pui la gratar si lipie.

Valori nutritionale per portie

Calorii 196
Grasimi 11.2g (Saturate 3g)
Proteine 6.8g
Carbohidrati 16.3g (Zahar 7g)

legume, marocan, vegan

Leave a Reply