Tabbouleh cu rodie si dressing za’atar

Ingrediente pentru 6 portii

400 grame de bulgur (boabe de marime medie)
2 legaturi de ceapa verde
120 ml ulei de masline extra-virgin
3 lamai
1 mana de frunze de salate combinate (baby spanac, salata iceberg, varza, valeriana, etc)

Pentru dressing
cateva fire de cimbru proaspat
o rodie
o lingura de suc de rodie
o jumatate de lingurita de za’atar
4 linguri de ulei de masline extra-virgin


Preparare

Pune bulgurul intr-un bol mare, acopera-l cu apa rece si lasa-l la muiat minim o ora.
Strecoara-l si transfera-l intr-un alt bol.

Toaca ceapa si pune-o in bol impreuna cu uleiul si sucul de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper negru.

Alege frunzele de cimbru si toaca-le marunt, apoi combina-le cu semintele si sucul de rodie si adauga-le impreuna cu ingredientele pentru dressing intr-un mic bol impreuna cu sare de mare.

Amesteca frunzele de salate cu bulgurul si presara pe deasupra dressingul.

Daca nu gasesti, se poate prepara

Sosul Za’atar

O lingurita de oregano, una de maghiran, o jumatate de lingurita de busuioc, o jumatate lingurita de cimbrisor, o lingura de seminte de susan prajite cu o lingurita de sare si cu zeama de la jumatate de lamaie si un varf de lingurita de sumac.

Valori nutritionale per portie

Calorii 325
Grasimi 26.2g (Saturate 3.7g)
Proteine 2.8 g
Carbohidrati 19.1 (Zahar 3.6g)
Sare 0.7g

bulgur, jamie oliver, rodie, salata, sanatos

Leave a Reply