Tajine de Iepure cu Pere si Stafide

Ingrediente

1 iepure curatat si transat
o piscatura de sofran
1 ceapa mica/medie tocata marunt
3 catei de usturoi zdrobit
1 lingurita rasa de chimion proaspat macinat
1 lingurita rasa de seminte de coriandru macinate
3 lingurite rase de scortisoara macinata
2 bucati de ghimbir cat degetul mare, rase grosier
zeama de pui fiert, cat sa acopere iepurele in tajine
o mana de frunze de coriandru tocate
1 lingura de miere
cam jumatate de mana de stafide
2 pere fara miez, taiate in 6-8 felii
couscous pentru garnitura


Pregateste carnea de iepure

Spala bucatile de iepure si usuca-le.
Incinge puternic o tigaie si rumeneste iepurele, cate doua bucati deodata. Pune iepurele deoparte.

Pregateste sosul

Da focul foarte mic la tigaie, adauga un pic de ulei de masline si pune ceapa, usturoiul, ghimbirul si condimentele la rumenit. Lasa-le 5-10 minute pana ce se inmoaie ceapa.
Adauga zeama de pui, mierea, sofranul, stafidele si frunzele de coriandru. Amesteca bine, da focul putin mai mare si lasa mixtura sa faca bule timp de vreo 2 minute. Gusta pentru ajustarea sosului.

2-3 ore la cuptor

Adauga iepurele in tajine si incearca sa acoperi complet (pe cat posibil) iepurele cu sosul rezultat.
Pune capacul la tajine si lasa-l la temperatura medie-joasa 2-3 ore la cuptor pana ce se fragezeste carnea.
Dupa ce se scoate din cuptor, separa lichidul in alta tigaie si fierbe-l riguros pana se injumatateste. Apoi adauga perele si stafidele si fierbe-le incet, pana cand se inmoaie perele.

Se serveste cu couscous, migdale si/sau legume.

iepure, jamie oliver, marocan, tajine

Leave a Reply