Tofu si legume simple la wok cu caju si seminte susan

Ingrediente pentru 2 portii

2 linguri de caju
3 linguri semine de susan
175 g tofu ferm
1 lingurita de faina de porumb
ulei vegetal
Miere
2 catei usturoi
o bucata de ghimbir de 5 cm
4 cepe verzi
2 chilli, optional (ardei iuti proaspeti)
½ broccoli
½ ardei rosu
4 porumb dulce baby
80 g porumb dulce
1 lime
Sos de soia cu continut scazut de sare


Se prepara super usor, in 25 minute

1. Aseaza o tigaie sau un wok la foc mare. Adauga caju, apoi peste 30 secunde adauga semintele de susan. Amesteca timp de inca 30 de secunde pana cand se rumenesc, apoi varsa totul intr-un castron.

2. Taie tofu-ul in cuburi, apoi pune-l intr-un castron si presara faina de porumb si un varf de sare de mare si piper negru.

3. Toarna niste ulei în tigaie (sau în wok) si pune-o inapoi pe foc mediu-mare.

4. Rumeneste tofu-ul pana cand este auriu si crocant, apoi scoate-l din tigaie cu o spumiera si lasa-l deoparte pe o farfurie cu hartie de copt. Cat timp este inca cald, stropeste cu miere si presara pe deasupra caju si seminte susan.

5. Curata si feliaza usuroiul si ghimbirul, apoi taie si feliaza ceapa verde in diagonala. Daca folosesti chilli feliaza-i si pe ei, desparte brocolli in buchete, apoi toaca si ardeiul rosu. Porumbul dulce taie-l pe lungime.

6. Adu tigaia pe foc mediu si adauga usturoiul, ghimbirul, ceapa verde si chilli-ul. Rumeneste timp de 30 secunde pana cand usturoiul se face auriu.

7. Adauga legumele si mai prajeste inca 4 minute. Stoarce jumatate de lime in combinatie si pune si niste sos de soia.

8. Pune legumele in niste castroane si acopera cu tofu si serveste cu lime-ul ramas feliat si niste sos de chilli, daca iti place mai iute.

Note

 Vegan, Party, Legume

party, tofu, vegan, vegetale, vegetarian

Leave a Reply